Wat is goedkoper, prepaid of een abonnement?

Voorheen maakten we veel gebruik van een prepaid simkaart. Je weet wel zo’n kaart die je op moest waarderen en je dan voor een bepaald bedrag kon bellen en sms’en. Later is daar het abonnement bijgekomen waar je een gratis toestel bij krijgt. Tegenwoordig hebben we zelfs een sim only abonnement waarbij je voor een vast bedrag gebruik kan maken van zoveel belminuten en MB’s. Maar wat is nu uiteindelijk goedkoper?

Prepaid

De charme van prepaid was dat je altijd wist waar je aan toe was. Eigenlijk is dat het nog steeds, want je betaalt nooit teveel. Voor een bepaald bedrag kan je bellen, internetten of sms’jes sturen. Indien je door het bedrag heen bent, dien je weer opnieuw op te waarderen. Hoewel prepaid misschien minder populair is dan voorheen, is er toch nog een grote groep die nog altijd gebruik maken van prepaid simkaarten. Helaas liggen de tarieven voor bellen tegenwoordig wel iets hoger, dus het is wellicht verstandiger om prepaid te nemen als je normaliter niet zo vaak belt. Dan ben je namelijk het voordeligste uit.

Vast abonnement

Naast prepaid kunnen mensen ook kiezen voor een vast abonnement met toestel. Het voordeel is dat je niet steeds je beltegoed hoeft op te waarderen, maar voor een vast bedrag per maand gebruik kan maken van belminuten en MB’s. Als je een bepaald bedrag betaald krijg je daar dan ook nog eens een smartphone bij. Voor veel mensen is dit dan ook de reden om voor een vast abonnement te gaan, ondanks dat ze best een hoog maandbedrag betalen. Daarnaast zit je ook vaak twee jaar vast een provider, dus je kunt niet overstappen wanneer je dat wilt.

Sim only

Sinds enkele jaren heeft Nederland ook kennis gemaakt met sim only. Voor een laag bedrag per maand kan je dan ook gebruik maken van MB’s en belminuten. Bij deze abonnementssoort ligt het bedrag vele malen lager, omdat je niet voor een smartphone hoeft te betalen. Deze dien je namelijk zelf aan te schaffen, mits dat nodig is. Als kan je gewoon je eigen toestel houden. Sim only is aan te raden als je niet lang vast wilt zitten aan een provider en maandelijks weinig geld kwijt wilt zijn of nog een goede smartphone hebt. Waar kies jij voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *