Portofoon kopen? Dit zijn de aandachtspunten

Door de ontwikkelingen door de jaren heen, is er steeds meer mogelijk met een portofoon. Was het eerst ‘slechts’ alleen een walkie talkie om via een afstand met elkaar te kunnen praten, zijn er nu veel meer functies aan het toestel toegevoegd. Denk hier aan het versturen van tekstberichten en het streamen van video’s. Je zou bijna kunnen stellen dat een portofoon steeds meer op een smartphone gaat lijken. Wat betreft het aanbod is er keus genoeg. Daarom zijn er een paar aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Zo wordt portofoons online bestellen een stuk eenvoudiger.

Waar ga jij de portofoon gebruiken?

Gebruik je de portofoon alleen binnen? Dan hoef je niet per se op zoek naar een waterbestendige variant. Houd echter altijd wel rekening met de capaciteit van de accu. Daarover hieronder meer. Is het de bedoeling dat jij je portofoon juist wel veel buiten gaat gebruiken? Zoek dan naar een exemplaar die waterdicht is en het liefst ook stofbestendig. Portofoons die deze bescherming hebben zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor wintersporters, motorrijders en andere activiteiten die buiten plaatsvinden.

De capaciteit van de accu

Als je voor een langere tijd in verbinding wilt staan met bijvoorbeeld je collega’s, is het wel zo prettig als de accu niet al na een paar uur uitvalt. Kijk daarom ook altijd naar het vermogen van de accu. Ook deze informatie staat vermeld bij de specificaties. Om te zorgen dat de batterij van de portofoons niet te snel leeg gaat, kan je ook de functies uitschakelen die je op dat moment niet gebruikt. Wil je graag meer tips of informatie over de verschillende accu’s? Neem dan altijd contact op met de specialist zelf.

Demp de achtergrondgeluiden

Gebruik je de portofoons voornamelijk om te communiceren met je collega’s op de bouwplaats of tijdens een evenement? Dan is er vaak sprake van luide achtergrondgeluiden. Door dit lawaai kan het voor de ontvanger wat lastiger zijn om jouw berichten te verstaan. Kijk daarom bij de specificaties van de portofoons of er ook noise reduction aanwezig is. Door deze functie worden alle geluiden op de achtergrond als het ware gedempt, zo kan jij de berichten duidelijk ontvangen en verzenden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *