Ben jij al bekend met het TETRA netwerk?

Communicatie is van levensbelang binnen vrijwel alle ondernemingen. Dan hebben we het in dit geval niet over fysieke communicatie, maar over communicatie via telefoonverbindingen. In sommige gevallen is de communicatie over een normaal telefoonnetwerk echter niet betrouwbaar genoeg. Hier kunnen storingen optreden en dat kan de onderneming schade toebrengen. Er wordt door veel professionele bedrijven daarom gebruikgemaakt van portofoons voor interne communicatie. Het TETRA netwerk is een nieuw systeem op dit gebied. We vertellen graag wat meer over wat het precies is en de voordelen van dit systeem.

Wat is het TETRA netwerk precies?

TETRA wordt normaliter gebruikt voor mobiele radiosystemen. De afkorting staat voor TErrestrial TRunked RAdio. In de meeste gevallen wordt dit systeem gebruikt voor interne communicatie bij bedrijven waar mobiele bereikbaarheid van groot belang is. Het is mogelijk om dit systeem openbaar te houden maar het is ook mogelijk om een gesloten systeem te maken. Hierdoor zet je eigenlijk je eigen bedrijfsnetwerk op. Veel instellingen zoals hulpdiensten maken ook gebruik hiervan, het is bovendien een stuk veiliger dan communicatie via een normale gsm.

 

Extra mogelijkheden om het bereik te verbeteren met TETRA DMO

Dit netwerk biedt echter nog meer mogelijkheden om het bereik verder te verbeteren. Naast de vele functies die er standaard in zitten, heb je ook de mogelijkheid om het bereik te verbeteren in omgevingen waar dit normaal niet optimaal is. Via het TETRA DMO Netwerk is het namelijk mogelijk om direct met elkaar te communiceren, ook buiten het normale netwerk. Je kan zowel groepsgesprekken doen als gewoon een op een met iemand communiceren. Je kan ook gebruik maken van een mobiel station die wordt ingezet als repeater, hierdoor wordt het signaal nog sterker en het signaal beter.

Nog snellere communicatie met TETRA TAPS & TETRA TEDS

In sommige gevallen is het nodig om nog sneller te communiceren. Hiervoor zijn extra services met nog hogere datasnelheden toegevoegd. Er zijn twee aanvullingen die je kan gebruiken om het standaard netwerk nog beter te maken. TETRA Advanced Packet Service (TAPS) maakt gebruik van GSM/GPRS verbindingen om nog sneller te kunnen communiceren. Voor hulpdiensten is het TETRA Enchanged Data Service (TEDS) netwerk in het leven geroepen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *